Kent u de schakel tussen de ondernemers en de gemeente?

Voor ondernemers is het vaak ingewikkeld om de juiste persoon bij de gemeente te vinden. Gelukkig is daar een accountmanager voor. Vandaag maken we kennis met Annelijn de Bakker-Melissant. Zij is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die op de bedrijventerreinen in de Hoeksche Waard zijn gevestigd.

 

Samenwerken aan een gezond ondernemersklimaat voor nu en in de toekomst!

 

Samen met de collega’s van team Ondernemen van gemeente Hoeksche Waard gaat Annelijn voor een gezond ondernemersklimaat. “Als accountmanager is het van belang om te weten wat er speelt in de Hoeksche Waard. Daarom ga ik op bezoek bij ondernemers en met hen in gesprek over thema’s als arbeidsmarkt, duurzaamheid, lokaal inkopen en ruimtelijke vraagstukken. Ik haal veel belangrijke informatie op tijdens deze gesprekken. Vervolgens verbind ik die informatie aan verschillende projecten of teams van gemeente Hoeksche Waard."

 

Een voorbeeld rondom het thema arbeidsmarkt zijn de Hoeksche Inspiratiedagen. "De Hoeksche Waard kent veel mooie bedrijven. Daar mogen we met elkaar trots op zijn! Het is van belang om de bekendheid van deze bedrijven bij scholieren en werkzoekenden te vergroten. Hierdoor zullen zij eerder een stage, werk- en leerplek of baan in de Hoeksche Waard zoeken. Door middel van de Hoeksche Inspiratiedagen verbinden wij het onderwijs, de bedrijven en de overheid aan elkaar. Dit jaar organiseren wij met elkaar een beroepen- en banenmarkt en opnieuw de open Bedrijvendag. Super leuk om zo de verbinding tot stand te brengen", aldus Annelijn.

 

Sterker als collectief

 

Annelijn vind de samenwerking tussen BIZ De Bosschen, Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en de gemeente prettig. “Een collectief is erg belangrijk om bepaalde uitdagingen en vraagstukken met elkaar aan te gaan. Neem als voorbeeld de energietransitie. Als ondernemers op een bedrijventerrein kun je met elkaar over dit thema van gedachten wisselen en wellicht tot een mooie samenwerking komen. Provincie Zuid-Holland heeft subsidies om verduurzaming van bedrijventerreinen te stimuleren. Als collectief sta je sterker, bereik je meer en ontvang je een mooi bedrag om de ideeën vervolgens ook echt uit te voeren."

 

Bij een BIZ heeft de gemeente een officiële taak: "We stellen de verordening op en innen de gelden. Vervolgens controleren we of die gelden ook echt worden uitgegeven aan de plannen die in het BIZ-plan staan beschreven én dus bijdragen aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. Het is erg belangrijk om de band tussen ondernemers onderling te bevorderen. Als je elkaar kent en weet te vinden, is het makkelijker om samen te werken en zaken te doen.” De gemeente heeft dan ook van harte commitment gegeven aan de BIZ De Bosschen app die woensdag 11 oktober nader gepresenteerd wordt.

 

BIZ-bijeenkomst woensdag 11 oktober

 

Op woensdag 11 oktober kunt u nader kennismaken met Annelijn tijdens de BIZ-bijeenkomst. Ook zal zij het Ondernemersloket en het platform OndernemendHW onder de aandacht brengen. Het Ondernemersloket is namelijk dé plek met algemene praktische informatie van en voor ondernemers.

 

Klik hier om u aan te melden voor de bijeenkomst.

 

LR MG 4572

Ondernemersvereniging De Bosschen - Postbus 1519 - 3260 BA Oud-Beijerland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy statement


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl