Bescherming Persoonsgegevens

 

In verband met het registreren van kentekens en het opnemen van beelden van personen en voertuigen op het bedrijventerrein heeft de vereniging te maken met de nieuwste wetgeving AVG, de wetgeving met betrekking tot bescherming persoonsgegevens. De verkregen informatie wordt uitsluitend gebruikt ter voorkoming en opsporing van ongewenste (strafbare) incidenten.

Op de borden aan de ingangen en uitgangen van het terrein worden bezoekers middels borden van de vereniging erop geattendeerd dat kentekens worden geregistreerd. In 2018 zijn in vervolg op de aangescherpte wetgeving, de betreffende borden nog verder verduidelijkt met gele attentie stikkers.

De gegevens die worden verkregen met de camera's worden uitsluitend op systemen in eigendom van de ondernemersvereniging opgeslagen en bewaard conform de daartoe geldende wettelijke termijn. De gebruikte software en hardware zijn beveiligd en de beveiliging wordt 24/7 gecontroleerd door een externe organisatie. Deze externe organisatie heeft geen fysieke toegang tot de camerasystemen en vraagt daarom ingeval van noodzakelijk onderhoud of storingsoplossingen, per incident toegang aan de vereniging.

In het AVG-register van de vereniging is een heldere omschrijving van toegepaste software en hardware en de beveiliging daarvan opgenomen. Indien zou blijken dat ondanks alle maatregelen die zijn genomen, toch sprake zou zijn van een datalek waarbij kentekengegevens en/of beelden openbaar zouden zijn geworden, volgt de vereniging de wettelijke Meldplicht Datalekken, waavan het protocol is opgenomen in het AVG register.

Ondernemersvereniging De Bosschen - Postbus 1519 - 3260 BA Oud-Beijerland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy statement


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl